Cementiri de La Romànica

Cementiri Escultura L'Àngel Las Urnas Localizació Horaris Galeria Fotogràfica

Diversos han estat els recintes sepulcrals que al llarg dels segles i seguint la tradició cristiana van emparar-se en els murs de la primitiva Església Romànica. Diverses obres i prospeccions arqueològiques han palesat enterraments fets a terra ixí com posteriors construccions de nínxols superposats pertanyents al s. XIX. El cementiri actual, separat només uns metres del temple, va inaugurar-se el 1907 i ha estat l’únic cementiri de la població fins que pels anys 70 i degut al creixement de la població la municipalitat va veure’s en la necessitat de construir-ne un de nou ja lluny del nucli urbà. Tot i que el 1937 el cementiri parroquial va ser regit des de la municipalitat, acabada la contesa civil va tornar a regentar-se des de la parròquia i així ha seguit fins avui.

En aquests darrers 10 anys s’ha restaurat totalment i absoluta llevant-li el seu tètric aspecte anterior. En l’actualitat compta amb enllumenat nocturn i ambientació musical, celebrant-s’hi per Tots Sants de cada any sengles concerts de música clàssica.

El novembre de 2005 i per celebrar la culminació de la seva renovació general va erigir-se l’escultura anomenada “l’àngel del judici”, obra de l’artista manresà Ramon Oms (sobre el jove model Miquel Reyes). La seva peanya és a més a més dipòsit general i comú de cendres funeràries.

Video